Termelékenységi hatékonyságnövelés
Forgóeszköz finanszírozás
Technológiai modernizáció
Napelem rendszer megvalósítása
Napelem rendszer telepítése
Eszközbeszerzés
Telephelyfejlesztés
Minőségi együttműködés
Ablakszerker - Megbízható, hitelképes partner
Ablakszerker - A biztonságos otthonokért
Feliratkozás hírlevélre
Adja meg adatait a hírlevlére való feliratkozáshoz:

Név:
Email:

A profil fő kamrája egy magas szigeteléssel bíró speciális anyaggal, habbal kerül kitöltésre. Ezzel a technikával elsősorban kiváló hőszigetelési értékek érhetők el!

Gyakori kérdések

Az árajánlatok útvesztői
Legyen szó új ház építéséről, vagy meglévő épület korszerűsítéséről, felújításáról előbb utóbb bele kell ássuk magunkat a beépítésre kerülő anyagokra vonatkozó árajánlatokba.  Mivel az épületekkel szemben nem csak esztétikai elvárásaink vannak, ezért számos műszaki dologgal kell megismerkednünk. Ez a nyílászárók esetében sincs másként. Laikusként viszont úgy tűnhet, hogy a gyártók, illetve forgalmazók által kiadott ajánlatok nagyrészt érthetetlen rövidítésekből és szakszavakból állnak. Íme néhány műszaki elnevezés amit jó ha ismerünk és értünk mielőtt nyílászárót rendelünk.

Hőhíd, hőhídmentes
A hőhidak helyén, az épületszerkezet belső felületén a felületi hőmérséklet megváltozik. Ez jellemzően a hideg évszakban okoz problémát, amikor a belső felületi hőmérséklet a harmatpont alá kerülhet, ami párakicsapódást, és ezáltal penészképződést vonhat maga után.A hőhidak az épületkárosodás mellett jelentős hőveszteséget is okozhatnak. Nyílászárók esetében ezt a légkamrák számának emelésével, szigeteléssel kitöltött profilelemek (szárnyprofil, toktoldó) alkalmazásával, alacsony hőátbocsájtási tényezővel rendelkező üvegek felhasználásával és szakszerű beépítéssel tudjuk leginkább kiküszöbölni.

Légkamrák
A műanyag nyílászárók belseje üreges. Mivel a legjobb és legolcsóbb szigetelő anyag a levegő, így ez érthető is. Viszont a nyílászáróknak a stabilitását is biztosítani kell így a belső üreget cellákra, kamrákra osztják. A kamrák fala megmerevíti a profilt és egyben  a szigetelést is javítja. Kívülről gátat szab a befelé húzódó hideg, illetve nyáron a meleg levegőnek, belülről pedig megakadályozza a lakásban lévő hőmérséklet csökkenését, illetve évszaktól függően emelkedését.

Hőátbocsájtási tényezők
Ug érték
Magyarra fordítva ez jelenti az üveg hőszigetelő értékét. Ez a szám minél alacsonyabb  annál jobb. Ha az üveg mellett azt látjuk U=2,8 akkor az a mai elvárások mellett csak beltérre kerülő nyílászáróba kerülhet. A jelenlegi energiaárak mellett U=1.0 értéknél rosszabb hőátbocsájtási tényezővel rendelkező üveget nem szabad homlokzati nyílászáróinkba választani.
Uf érték
Ez a profil hőszigetelő értékét képviseli, természetesen ez az érték is minél alacsonyabb, annál jobb.
Uw érték
Az Ug és Uf érték együttes hőszigetelő értékét jelenti.

Beépítési mélység
Ez az érték műanyag nyílászárók esetében általában 62mm, 74mm, vagy 83mm. Minél szélesebb a nyílászáró annál jobb a hőszigetelése, hangszigetelése és a stabilitása. 

A műszaki tartalom mellett a másik nagyon fontos dolog az ajánlatokban az az ár. Sok cég a kedvezmények mértékére élezi ki a hirdetéseit és az árajánlatait is. Véleményünk szerint sokkal fontosabb a bruttó fizetendő végösszeg, illetve az a tartalom amit az ár magába foglal. Így amikor összehasonlítunk két ajánlatot meg kell nézni, hogy melyik mit tartalmaz. Fel van-e tüntetve a bontás-beépítés munkadíja, a szállítási díj, a kiegészítők, mint a párkány vagy redőny ára, illetve van -e eltérés a nyílászárók között műszakilag.

Ha megtaláltuk azt a vállalkozást aki számunkra a legkedvezőbb áron tudja a legmegfelelőbb szerkezeteket leszállítani, érdemes még egy dolgot figyelembe venni, ez pedig a garancia kérdése. Szánjunk rá időt és nézzünk utána  hogy mióta működik az adott cég, és kezdjünk gyanakodni ha egy-két év fennállás ellenére 10év garanciát vállalnak. Tisztességesen és felelősen működő társaság csak a saját tapasztalatai alapján vállal garanciát.


Ablakszerker Kft.© Minden jog fenntartva - Cím: Székesfehérvár, Sóstói Ipari Park, Amerikai fasor 11.